VideoFashion Proiectul de film Louis Vuitton Proiectul de film Louis Vuitton Brandul francez de lux a anuntat parteneriatul pe termen lung cu scoala italiana de film, Centro Sperimentale di Cinematografia, un proiect care va imbina savoir faire-ul LV cu cinematografele italiene, cu scopul de a pune in evidenta designerii si costumierii viitorului. Proiectul isi propune sa sustina tinerele talente de la Scoala Nationala de Cinema, de a acorda burse pentru studentii cu resurse financiare limitate si de a crea un workshop pentru a completa curricula scolii.

In primul an, parteneriatul presupune un workshop care se va concentra pe design-ul secolului al XVII-lea, cu participarea designerului de costume de renume, Piero Tosi. "Lumea cinematrografului a preluat multe idei din lumea modei, dar si invers" a declarat Marcello Foti, directorul general al Centro Sperimentale.

Subliniind inspiratia si ambitia proiectului, Louis Vuitton a prezentat un documentar de 50 de minute realizat de jurnalista Laura Delli Colli si directorul Guido Torlonia, narat de catre Chiara Mastroianni si produs de Luchino Visconti di Mondrone. Filmul aduce un omagiu traditiilor artizanilor si costumierilor din cinematografie si include clipuri din filme epice precum "Ben-Hur" si "Kundun". "Nu m-am simtit niciodata un artist, ci ca un artizan" a spus sculptorul Gianni Gianese, care a lucrat pentru filmele italiane "And the Ship Sails On" si "City of Women".

"Avem in comun multe valori: transmiterea mosteniri, savoir faire, pasiunea pentru creatie si sprijinul talentelor. A fost foarte usor de la prima discutie sa imi dau seama cum va decurge acest parteneriat" a declarat Geoffroy van Raemdonck, presedinte pe Sud-Estul Europei pentru Louis Vuitton.

Brandul francez va deschide un magazin la Roma, the Etoile Maison, la sfarsitul acestei luni. Acesta este cea de-a paisprezecea casa de moda Louis Vuitoon din lume.

In ciuda crizei economice, brandul continua planurile de extindere in Italia si va deschide spre sfarsitul anului inca o casa de moda la Venetia.
 

 


 


« Video precedent: Tendintele H&M pentru primavara-vara 2012 Video urmator: JOLIDON la SIL Paris 2012 »