VideoFashion Patzaikin primavara-vara 2013 The Patzaikin way of life

Ce ar trebui sa stim inainte de toate e ca brand-ul Patzaikin nu inseamna doar colectia prezentata in cadrul Saptamanii Modei din Berlin. Echipa creativa din spatele acestui proiect doreste sa promoveze prin intermediul designului vestimentar si a designului de obiect, autenticitatea spatiului romanesc. Dincolo de frunze verzi si codri de arama, mai exista inca zone ce au reusit sa isi pastreze puritatea originara, iar brand-ul Patzaikin porneste intr-o calatorie de explorare a unor astfel de spatii, reusind sa ne dezvaluie o Romanie relevanta.

“Colectia primavara-vara 2013 este exclusiv masculina si imbina stilul sportiv si degajat cu o taietura urbana, avangardista, oferind varietate si imaginatie celor 16 piese vestimentare selectate de catre echipa Patzaikin. Pantalonii, salopetele, jachetele, sacourile, vestele, tricourile sunt gandite pentru o silueta medie si sunt definite de taietura austera si de gama de culori discrete inspirate de natura Deltei. Accesoriile din papura sunt lucrate manual la atelierul din Chilia Veche.

Frumusetea materialelor naturale (bumbac, in, canepa) folosite in colectie, menite sa devina si mai impresionante cu fiecare purtare, privilegieaza nuantele linistite de bej si gri pal, denimul inchis si pune in valoare intentia declarata a label-ului de a regasi, prin intermediul design-ului contemporan, calea spre natura.

Explorarea unor elemente vizuale ce tin de functionalitatea obiectului vestimentar ofera posibilitatea de a introduce noi valente estetice colectiei, concretizate, spre exemplu, prin reinterpretarea temei buzunarului, aplicat in dimensiuni mult largite pe bluze, pantaloni si jachete.

Noua colectie PATZAIKIN este mai mult decat o simpla interpretare estetica a unui taram paradisiac. Ea reuseste sa incapsuleze atmosfera densa, misterioasa si linistita a unui colt de lume insuficient explorat. Hainele incorporeaza cunostintele mestesugului traditional – local cu inovatiile tehnice (materiale realizate de catre Universitatea Tehnica din Arad) si sunt menite sa creeze armonie intre stilul urban si spiritul de aventura al celor dornici sa (re)descopere natura.”

 

 


 


« Video precedent: New Music for Old Boys Video urmator: Geometria Adelinei Ivan »