VideoFashion video hm Ximon Lee a castigat premiul H&M Design Award 2015

Castigatorul Premiului H&M Design Award 2015 este Ximon Lee, in varsta de 24 de ani, absolvent al Institutului Parsons din New York. Ximon este primul designer de articole vestimentare pentru barbati caruia i se decerneaza acest premiu, ieri, el si-a prezentat colectia castigatoare intr-o prezentare de moda in cadrul evenimentului Fashion Week de la Stockholm. Pe langa aceasta prezentare, Ximon a castigat si un premiu in valoare de 50.000 € si sansa de a extinde piese vestimentare din colectia sa, in vederea comercializarii lor in magazinele H&M selectionate si online in toamna viitoare.

„Colectia lui Ximon a captivat juriul prin atmosfera ei contemporana si totodata poetica, prin grija deosebita pentru alegerea materialelor si prin atentia incredibila acordata detaliilor", declara Ann-Sofie Johansson, sefa Departamentului de Design, New Development, de la H&M.

„Cred ca este un designer incredibil de talentat. A intrunit toate cerintele juriului; documentarea lui a fost minunata, dezvoltarea materialelor a fost foarte buna, iar designul a fost inedit", afirma Luella Bartley, Director de Design la Marc by Marc Jacobs si membra a juriului.

Ximon, originar din Hong Kong, dar stabilit acum la New York, a fost selectionat de un juriu international la Londra. Colectia lui inovatoare creeaza suprapuneri de texturi organice si sintetice, inclusiv materiale precum plasticul si cartonul, pentru a crea forme exagerate si distantate de corp. Aceste siluete noi, in care articolele vestimentare raman totodata identificabile, stimuleaza inovatia in vestimentatia masculina atat prin croiala, cat si prin forma. Inspirandu-se in principal din documentarul „Children of Leningradsky", Ximon a calatorit in Rusia pentru a-si crea propriile panouri de inspiratie pentru conceperea colectiei.

Din juriul de anul acesta au facut parte:

Luella Bartley, Director de Design la Marc by Marc Jacobs
Lucinda Chambers, Director de Moda la British Vogue
Paula Goldstein di Principe, Director de Creatie
Tommy Ton, Jurnalist de Moda
Angelo Flaccavento, Critic independent de moda
Justin O'Shea, Director de Achizitii pentru MyTheresa.com
Lily Allen, cantareata/compozitoare
Ann-Sofie Johansson, sefa Departamentului de Design, New Development, H&M
Margareta van den Bosch, Director de Creatie, H&M

„Colectia lui Ximon este urbana, profund inspirata din arta, cu influente arhitecturale, individuala, dar totodata accesibila, deoarece expune povestea si istoricul din spatele fiecarei creatii ale sale. Este un designer foarte promitator. Cu totii am remarcat acest lucru si am simtit ca el este concurentul cu cele mai mari sanse la premiu", afirma Tommy Ton.

„Am fost uluit cand am fost anuntat drept castigator. Premiul H&M pentru Design inseamna foarte mult pentru mine, dat fiind faptul ca sunt la inceputul carierei in industria modei – nu-mi pot imagina cum as putea sa creez propriul brand fara acest premiu. Colectia creata se adreseaza barbatilor, dar sunt incantat sa observ ca poate fi purtata si de femei.", declara Ximon Lee.

 

 


 


« Video precedent: LIVE Burberry Menswear Autumn-Winter 2015-16 Video urmator: CHIC BOSS AT OFFICE: Victoria Beckham »